Mijn profielschets ; Marco Verheij (1971, Beerenplaat) oprichter van Hazepad (2008, Rotterdam).

Tot 1983 zat ik op de lagere school in Hekelingen, hierna behaalde ik mijn HAVO-diploma in 1988 in Oud-Beijerland. Al jong was ik in de natuur te vinden en klom ik graag in een boom. Het was een drang mezelf te bekwamen in het militaire, eerst met mijn buurmeisje en later met vrienden. Zo kwam ik als volgende stap op survival in de tijd van de koude oorlog. Ik had een voorkeur voor geschiedenis, aardrijkskunde, tekenen en bewegen. Mijn boek was 'Handboek voor de Soldaat' tot 1985 ik het boek 'De Kunst van het Overleven' van Ruediger Nehberg (binnen 24 uur uit) las. Hierna kwam er meer een specialisatie naar het man-tegen-man gevecht (combat/survival) en het ondernemen van tochten in combinatie met nachtwandelingen, in combat sfeer. Van 1983 tot 1989 heb ik een ochtendkrant rondgebracht, 6 dagen per week door elke weertype, 10 kilometer fietsend door de polder. Ik zong, ik danste en ik schreef als jongere. Ik beleefde ervaringen intens en ontwikkelde een innige band met mijn gevoel. Katten in het bijzonder en dieren in het algemeen ondervond ik al snel als leraren, zoals ik dat nog steeds doe.

Kyokushin-karate ontdekte ik in 1985 in Spijkenisse, tot 1988 trainde ik er met veel plezier. Steven Morrissey, Johnny Marr, David Byrne en Matt Johnson waren mijn helden. Er zouden nog vele andere volgen en de rol ging over van held naar leraar. In 1986 kwam het Bujinkan Ninpo Taijutsu in mijn leven; een vechtvorm, een bewegingsvorm, een kijk op het leven. Het is sindsdien niet meer weg gegaan. Als witte band, 10e Kyu, begon ik in "ninjutsu" bij Brian McCarthy in 1987 tijdens een weekend in Apeldoorn. Als dienstplichtig soldaat lichting 89/3 kwam ik in Ossendrecht, Hollandse Rading en Nunspeet. Ik was bovenal militair, maar vooral soldaat, en Landrover chauffeur, Van NBC-caroussel naar Site-wacht, van kamerinspectie tot oefeningen in Duitsland, ik genoot en verbaasde me. Militairen heb ik weinig gezien in dienst, heel weinig. Wel veel mensen en dat was de mooiste ervaring.

Hierna studeerde ik in 1993 een jaar Japanse Taal en Cultuur in Leiden. In 1993 was ik een maand in een Japans gastgezin in Kashiwa-shi. Ik kreeg in 1993 en 1994, een aantal maanden individuele beoefening in traditioneel Japans boogschieten, genaamd Kyudo onder Kimura-sensei. In 1996 behaalde ik het HBO-diploma voor docent Engels aan de HR&O in Rotterdam na een studie van 3 maanden aan de Manchester University. In het weekend was ik tijdens mijn studie van 1991 tot 1997; 4 jaar catering-medewerker in de Botlek en 2 jaar in het asielzoekerscentrum AZC Waddinxveen. In deze banen heb ik veel opgestoken over werkhouding, cultuur en authentieke mensen van over de hele wereld.

Mijn werkervaring gaat over in full-time jobs vanaf 1996. Tot 2004 was ik docent (o.a. Engels, methodische beroepsvorming, zelfverdediging) en klassementor op verschillende Rotterdamse MBO en VMBO scholen. Van 2004 tot 2008 was ik tegelijk; straatwerker (aanpak overlastgevende groepen), jongerenwerker (jongerencentrum) en ambulant jongerenmentor (huisbezoek multi-problem jongeren/gezinnen) in Rotterdam. Vanaf augustus 2010 tot juli 2011 was mijn inzet wederom in het onderwijs (MBO). Ditkeer als coach van 8-15 deelnemers tussen de 18 en de 23, die op zoek zijn naar een betere toekomst. 

Studerend in Bujinkan in de jaren '80 en '90 bezocht ik diverse nationale en internationale seminars en studeerde in Noda-shi, Japan in totaal gedurende 9 maanden van 1990 tot 1998. Mijn basis heb ik daarom te danken aan personen als Soke Hatsumi Masaaki, Manaka Fumio, Noguchi Yukio, Shiraishi Isamu, Nagase Hiroshi, Seno Hideo, Someya Kenichi en Ishizuka Tetsuji. In de jaren '90 studeerde ik de basis Ik behaalde het certificaat voor Shidoshi - Senior Instructor in Bujinkan Budo Taijustu in 1998 in Stockholm. Dit was na het slagen voor de sakki-test voor 5e Dan onder Hatsumi-sensei. In 2010 bevorderde Hatsumi-sensei me tot 9de Dan in Bujinkan Budo Taijutsu.

Survival ontwikkelde verder in mij tot bushcraft mede door de invloed van Ray Mears. Natuurbeleving en vaardigheden; niet overleven maar leven. Actief met anderen buiten, vaardigheden oefenen en buiten slapen, mijn band met de natuur bleef sterk. Zo sta ik voor vrijheid en gelijkheid, geestigheid en geduld, natuurbeleving en rust, in veiligheid en vertrouwen. Ik richt me nu op positiviteit in het delen van mijn trainingen, ervaring, kennis en vaardigheden met anderen in een ontspannen sfeer.

Door te reizen naar landen als Japan, Pakistan, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Denemarken, IJsland en Kroatie, werd het woord studie een breed begrip. 'A Camping Flight to Lowlands Paradise' in Dronten maakte 6 keer indruk op me. Het gaf me mooie herinneringen, het opende verborgen deuren. Ik ben er met veel goede vrienden geweest en 'verandering' was de toon. Ervaringen lieten zich na 1999 echter niet meer beperken tot de buitenwereld. Poezie en religie, de grenzen van de realiteit opzoekend, "voorbij gaand aan", vanaf het jaar 2001. Ik las onder andere een aantal IJslandse Saga en verdiepte me in de militaire historie van de Tweede Wereldoorlog (met als specialisatie Duitse bunkers) in het Rijnmond gebied door nationaal archief bezoek bouwde ik mijn eigen digitale archief op.  

Inspiratie vond ik vooral in de 'Nag Hammadi geschriften'; het 'Evangelie van Thomas' en vervolgens 'Law of One'. Nieuwe leraren dienden zich voor me aan vanaf 2007 zoals Jordan Maxwell, David Wilcock, Michael Tsarion, Sasha Tesic, Dominik Tesic, Nikola Tesla en Wilhelm Reich. De waarheid heeft mijn gehele leven een belangrijke rol gespeeld, evenals het diepe idee dat gelijkheid tussen mensen een gevoel is. We zijn allen 1; maar in een wereld van 'zwart-wit', "as above so below", en "nothing is either good or bad, thinking makes it so" groeide ik op. Het geestelijke en het holistische, de waarheid en de rebellie, het praktische en de harmonie. Ik ondervond het, ik ontving het allemaal, en onderging het bij voorkeur diep. Afsluitend, bied ik mezelf, geheel soeverein, graag in dienst van de ander aan.

testimonials

 

HAZEPAD

Instructeur

testimonials

 

 

hoofdmenu

hazepad@gmail.com

Hazepad 2008

KvK : 24434702